ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

cosmote icon698 58 47 922

Vodafone icon694 92 72 578

Wind icon693 18 25 225

ή καλέστε στο 215 21 58 500

X
X
Νότης Σφακιανάκης

Νότης Σφακιανάκης

Νότης Σφακιανάκης | Teatro Music Hall

Ο Νότης Σφακιανάκης (2 Νοεμβρίου 1959) γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα.

Στα επτά του χρόνια μεταβαίνει μαζί με τη μητέρα του στην Κω. Εκεί πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, με εξαίρεση κάποια χρονικά διαστήματα που πέρασε στη Γερμανία..

Έχει ακόμα δύο αδέρφια τον Γιώργο και την Πολυάννα. Δυστυχώς ο Γιώργος στις 12/9/2004 έφυγε από καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το 1985, άνοιξε ένα δικό του χώρο με ζωντανή μουσική, οπού εκεί για πρώτη φορά τραγουδάει επαγγελματικά και παίζει ντραμς. Λίγο αργότερα, τον Αύγουστο του 1985, του γίνεται πρόταση από ένα νυχτερινό κέντρο, και έτσι αρχίζει την καριέρα του ως τραγουδιστής. Το 1988, ύστερα από πρόταση κάποιου επιχειρηματία, έρχεται στην Αθήνα. Η συνεργασία τους όμως απέτυχε, και ο Νότης έμεινε στην πόλη χωρίς να γνωρίζει κάποιον που θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Λίγο αργότερα, κάνει το ξεκίνημά του στην Αθήνα στο κέντρο Ζορμπάς, δίπλα στο Γιάννη Ντουνιά, την Αρετή Κυπραίου και άλλους. Μετά από ενάμιση μήνα, που κράτησε το σχήμα στο Ζορμπά, του κάνουν πρόταση και εμφανίζεται πλάι στην Πόλυ Πάνου, τον Σαλαμπάση, το Μοναχό και άλλους.

Το χειμώνα του 1989-1990 τραγουδάει στο νέο Stork πλάι στην Πόλυ Πάνου, τον Σταμάτη Κόκοτα και άλλους.

Καλοκαίρι του 1990. Ο Νότης Σφακιανάκης συνεργάζεται με την Ελένη Δήμου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τον ανακαλύπτουν άνθρωποι της δισκογραφίας. Ο Τέρης Σιγανός και ο Άκης Γκολφίδης γίνονται παραγωγοί του δίσκου του. Στη Θεσσαλονίκη όμως ο Νότης γνωρίζει και τον Κώστα Μπουρμά, διευθυντή τότε της CBS(μετέπειτα SONY MUSIC). Οπότε τον επόμενο Ιούνιο του 1991, κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος, με τίτλο « ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ».

Το 1992 ο Νότης Σφακιανάκης παίρνει μεταγραφή για τη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του, με τίτλο «ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ». Το ίδιο διάστημα ο Νότης εμφανίζεται στο Διογένη με τον Λευτέρη Πανταζή, την Άντζελα Δημητρίου και την Αλέξια. Το καλοκαίρι εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη με τον Βασίλη Καρρά και την Αλέξια.

Τον επόμενο Χειμώνα ο Νότης εμφανίζεται στο ΣΤΡΑΤΟΣ με τον Άγγελο Διονυσίου και τη Χριστίνα Μαραγκόζη. Από το καλοκαίρι του 1993, ο Νότης Σφακιανάκης εμφανίζεται στο ΒΙΟ-ΒΙΟ μόνος του, σηκώνοντας όλο το βάρος της παράστασης στους ώμους του, όπως κάνει με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα. Το Νοέμβριο του 1993 κυκλοφορεί ο δίσκος του με τίτλο «ΜΕ ΤΟ Ν ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ Σ». Και το Δεκέμβριο της αμέσως επόμενης χρονιάς κυκλοφορεί ο δίσκος, με τίτλο «ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Το καλοκαίρι του 1995 οι εμφανίσεις στα ΑΣΤΕΡΙΑ της Γλυφάδας, άφησαν εποχή. Το χειμώνα του 1995-1996 ο Νότης εμφανίζεται στο Γκάζι, όπου για άλλη μία φορά αποθεώνεται. Τον Μάρτιο κυκλοφορεί ο δίσκος του, με τίτλο «5ο ΒΗΜΑ», που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σπάει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων της ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων ετών. Ο δίσκος αυτός έγινε 4 φορές πλατινένιος.

Το Μάιο δίνει μία πολύ επιτυχημένη συναυλία στο CONFERENCE HALL-WEMBLEY του Λονδίνου.

Χειμώνας του 1996-1997. Ο Νότης εμφανίζεται στο REX και την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο δίσκος του, με τίτλο «ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ», με επανεκτελέσεις αγαπημένων του ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Ο δίσκος αυτός γνωρίζει μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Τα έσοδα του δίσκου, ο Νότης τα παραχωρεί στην κοινότητα Ορμενίου- το πιο ακριτικό σημείο της Ελλάδας- για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε. Με τον ίδιο τρόπο τα έσοδα από μία συναυλία του στο Σίδνεϊ τα παραχωρεί στο Δήμο Καστελόριζου για την ανακαίνιση δημοτικού σχολείου. Το 1997-1998 εμφανίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο REX.

Το Μάρτιο του 1998 κυκλοφορεί ο διπλός του δίσκος, με τίτλο «ΟΙ ΝΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ 7ΨΥΧΕΣ». Ο δίσκος αυτός έγινε πέντε φορές πλατινένιος.

Το καλοκαίρι του 1999 κυκλοφορεί το «ΕΝΘΥΜΙΟΝ». Ζωντανή ηχογράφηση με μεγάλες επιτυχίες του Νότη Σφακιανάκη αλλά και τραγούδια που σημάδεψαν σπουδαίοι καλλιτέχνες με τις πρώτες ερμηνείες τους, μέσα από τις οποίες ο καλλιτέχνης τα γνώρισε και τα αγάπησε. 1999-2000 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ιερά Οδό συνεπαίρνοντας το κοινό και αφήνοντας τη σφραγίδα του. Ο τίτλος του επόμενου δίσκου του είναι «ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ». Κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 1999 κα περιλαμβάνει 5 νέα τραγούδια. Πέντε εξαιρετικές στιγμές από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, εξασφαλίζουν μία αδιαπραγμάτευτη επιτυχία στο δίσκο, που γίνεται 5 φορές πλατινένιος. Μετά από μία περιοδεία του στην Κύπρο, ο Νότης ετοιμάζει το νέο του δίσκο με τίτλο «ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ». Ο νέος του δίσκος κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2001 και περιέχει 16 νέα τραγούδια, που υπογράφουν παλιοί και νέοι συνεργάτες. Ο δίσκος γίνεται 2 φορές πλατινένιος στους δύο πρώτους μήνες κυκλοφορίας του! Μετά το πέρας των παραστάσεών του στην Ιερά Οδό, όπου για δεύτερη χρονιά καταρρίπτει το ρεκόρ προσέλευσης κοινού, ο Νότης κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 2001 ένα cd single, με τίτλο «ΤΕΛΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ». Περιλαμβάνει 5 νέα τραγούδια, μεταξύ των οποίων και ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, σε σύνθεση του σημαντικού Τούρκου καλλιτέχνη Fahir Atakoglou. Και αυτός ο δίσκος κερδίζει την αγάπη του κοινού που τον κάνει 3 φορές πλατινένιο ταυτόχρονα σχεδόν με την κυκλοφορία του.

Το Μάιο του 2002 εμφανίζεται στην Πύλη Αξιού Θεσσαλονίκης. Στην επιστροφή του ο Νότης ετοιμάζει το νέο του δίσκο με τίτλο «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ». Ο δίσκος κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2002 με τρισδιάστατο εξώφυλλο και 20 νέα τραγούδια. Έντεκα συνθέτες και δώδεκα στιχουργοί δίνουν το καλύτερό τους εαυτό στο δίσκο, και σε συνδυασμό με την αξεπέραστη ερμηνεία του Νότη δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα. Το αποτέλεσμα για άλλη μία φορά είναι ένας διπλά πλατινένιος δίσκος.

Το 2004 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο «ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ». Κάποια από τα τραγούδια του που γίνονται αμέσως μεγάλες επιτυχίες είναι το «ΟΛΑ ΤΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ», «ΓΕΝΕΘΛΙΑ» «ΟΠΩΣ».

Το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο «ΑΝΑ…ΓΕΝΝΗΣΙΣ», που μας το συστήνει με προπομπό ένα ιδιαίτερο τραγούδι, το «ΠΑΡ΄ΤΟ ΔΡΟΜΟ», ένα στιβαρό, άμεσο, σέρτικο ζεϊμπέκικο. Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε ελάχιστες μέρες έμαθε να το τραγουδάει όλη η Ελλάδα. Το Νοέμβριο του 2006, δύο αιχμηρά τραγούδια που μας αφορούν, «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» και το «ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ», κυκλοφορούν σε δίσκο με το χαρακτηριστικό τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ 7».

Τον Απρίλιο του 2007 ο Νότης Σφακιανάκης μας χαρίζει ένα ζωντανά ηχογραφημένο διπλό δίσκο, με τίτλο «ΝΥΚΤΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ». Τρεις ώρες με τραγούδια από τα τρία χρόνια ζωντανών εμφανίσεών του στη σκηνή του ΈΝΑΣΤΡΟΝ. Και αυτός ο δίσκος γίνεται πλατινένιος. Το Νοέμβριο του 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος του «ΜΝΗΜΕΣ», με 16 τραγούδια που υπογράφουν σημαντικοί δημιουργοί. Ο χειμώνας του 2008 βρίσκει το Νότη Σφακιανάκη να απολαμβάνει τη μεγάλη απήχηση που είχε ο τελευταίος του δίσκος «ΜΝΗΜΕΣ».

2009 και ο Νότης κλείνει συμφωνία να διανεμηθούν μαζί με την κυριακάτικη εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» οι τελευταίοι του δίσκοι (από το «Ας μιλήσουν τα τραγούδια» μέχρι τις «Μνήμες»), ανά εβδομάδα ο κάθε δίσκος! Η πρωτότυπη αυτή ιδέα στέφεται με επιτυχία αφού οι πωλήσεις όλων των δίσκων από την εφημερίδα ξεπέρασαν τις 900.000! Στις 16 Μαΐου ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις στο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, όπου για 67 βράδια ήταν το σχήμα πρωταθλητής στη νυκτερινή Αθήνα! Στις 13 και στις 20 Ιουνίου δίνει δυο συναυλίες στην Αυστραλία! Η πρώτη στο Σίδνευ στο «SIDNEY ENTERTAINMENT CENTER» και η δεύτερη στη Μελβούρνη στο «HISENSE ARENA». Οι συναυλίες ήταν άκρως επιτυχημένες

Δυο χρόνια μετά τις πλατινένιες «Μνήμες», ο Νότης Σφακιανάκης κυκλοφορεί από την Universal music έναν από τους σημαντικότερους δίσκους των τελευταίων ετών. Πρόκειται για ένα κύκλο τραγουδιών με γενικό τίτλο «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ», ο οποίος ολοκληρώνεται σε 3 ενότητες με 7 τραγούδια η κάθε μία. Το πρώτο μέρος της τριλογίας ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ περιέχει 7 τραγούδια με κοινωνικό περιεχόμενο και λέγεται ‘Κοινωνικόν’ (2009). Έπονται τους επόμενους μήνες το ‘Ερωτικόν’ με 7 ερωτικά τραγούδια (2010) και τέλος, το ‘Χορευτικόν’ με 7 χορευτικά τραγούδια. Ένα έργο που μας αφορά. Σκηνοθετημένο, ενορχηστρωμένο και ερμηνευμένο με την γνωστή ευαισθησία αλλά και μαεστρία του Νότη να ανιχνεύει με πάθος το σπουδαίο μέσα στα μικρά, απλά κι ουσιαστικά ζητήματα της κάθε μέρας.

Στα τέλη του 2011 χαρακτήρισε τη κρίση “εικονική” και ότι είναι μία προσπάθεια του Γερμανικού κράτους να κατακτήσει την Ελλάδα, ενώ τόνισε πως είχε προβλέψει όσα αναμένονταν να λάβουν χώρα στην Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες “κοιμούνται”.

Μέσα στο 2012 δήλωσε ότι αρνείται να πληρώσει έκτακτες εισφορές.

Το καινούργιο τραγούδι «Η Πλατεία» σε μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους του Σπύρου Γιατρά, ένα τραγούδι-γροθιά καλεί την κοινωνία να ξεφύγει από τη σκλαβιά της αδράνειας που μας έχει φέρει εδώ και να εκφραστεί με κάθε μορφής «επανάσταση»: «Και αν βάζουν σύρτες στις ψυχές μας/ Στο στόμα μας ταινία/ Υπάρχουν πεζοδρόμια/ Υπάρχει κι η πλατεία».

Πρόκειται για ένα τραγούδι απόλυτα κοινωνικό και επαναστατικό, τραγουδισμένο από τη βαθιά ανθρώπινη, συγκινητική φωνή του Νότη Σφακιανάκη.

Ο «άρχοντας» Νότης Σφακιανάκης, σχεδόν δύο χρόνια μετά τον πολυπλατινένιο δίσκο «21+4 Ματωμένα Δάκρυα», επιστρέφει με νέα δουλειά. Κυκλοφορεί έναν ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο, ο οποίος περιλαμβάνει 16 τραγούδια (ερωτικά, χορευτικά και κοινωνικά, ζεϊμπέκικα, χασάπικα, αλλά και κάποια με… ροκ πινελιές) από επιλεγμένους συνθέτες και στιχουργούς σε διεύθυνση παραγωγής του Μανώλη Βλάχου.

Ανάμεσά τους έχουν ήδη ξεχωρίσει η επιτυχία «Εσύ η Θάλασσα», αλλά και το πιο πρόσφατο «Μη με Ρωτάτε», ένα πολύ όμορφο κομμάτι που έχει μέσα σε λίγες μέρες κυκλοφορίας σκαρφαλώσει πολύ ψηλά στα ραδιοφωνικά charts χάρη στην απαίτηση των ακροατών.

Άλλη μια επιτυχία ξεχώρισε μέσα από τον πολυπλατινένιο δίσκο του Νότη Σφακιανάκη με τίτλο «16 Αυτοτελείς Ιστορίες». Το τραγούδι που ακούγεται όλο και ποιο συχνά στα ραδιόφωνα λέγεται «Δώσε ένα τέλος». Οι στίχοι ανήκουν στον Στέλιο Μαργωμένο και η μουσική στον Βασίλη Δαραμούσκα.

Δισκογραφία

Πρώτη Φορά (1991)

Είσαι ένα πιστόλι (1992)

Με το Ν και με το Σ (1993)

Νοτιοανατολικά του κόσμου (1994)

5ο βήμα (1996)

Προδιαφήμην (1997)(Cd single)

Εμπειριών συλλέκτης (1997)

Οι νότες είναι εφτάψυχες (1998)(2 cd)

Προάγγελος (1999)(Cd single)

XΧΧ Ενθύμιον (1999)[Zωντανή ηχογράφηση]

Νύκτες… Μαγικές (2CDs) (4-2007)

Μνήμες (2008)

Ματωμένο δάκρυ / Κοινωνικόν (2009)

Ματωμένο δάκρυ / Ερωτικόν (2010)

Ματωμένο δάκρυ / Χορευτικόν (2010)

21+4 Ματωμένα Δάκρυα (2011)

«16 Αυτοτελείς Ιστορίες» (2013)

EMAIL FACEBOOK

Σχετικά Άρθρα

02 Ιουν 2017

Νότης Σφακιανάκης| Θα συμμετείχε ποτέ σε κάποιο talent show ως κριτής;

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο tralala.gr, ο Νότης Σφακιανάκης αποκάλυψε εάν έχει δεχθεί προτάσεις για να συμμετέχει σε κάποιο talent show ως κριτής. Απευθυνόμενος στη Σοφία Μπεκιάρη, με απόλυτη ειλικρίνεια κι ευθύτητα είπε:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

20 Απρ 2017

Νότης Σφακιανάκης: “Λέω την άποψή μου από τότε που γεννήθηκα!”

Ο Νότης Σφακιανάκης δεν μιλάει συχνά. Όταν το κάνει, είναι γιατί έχει πολλά να πει, εκφέροντας την άποψή του με ειλικρίνεια και ευθύτητα όπως τόσα χρόνια άλλωστε. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

01 Μαρ 2017

Βασίλης Καρράς – Νότης Σφακιανάκης | Πότε ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις τους στο Teatro;

Διαβάστε περισσότερα!

Μετά από 4 μήνες επιτυχίας στο Teatro Music Hall για τον Βασίλη Καρρά και το Νότη Σφακιανάκη, το σχήμα ρίχνει αυλαία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

01 Δεκ 2016

Έρχεται νέος δίσκος από το Νότη Σφακιανάκη!

Νέος δίσκος σύντομα από το Νότη Σφακιανάκη.

Ο Νότης Σφακιανάκης σε λίγες μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει τη πρώτη του δισκογραφική δουλειά, μέσα από τη νέα του εταιρεία Panik Platinum.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

07 Νοε 2016

Teatro Music Hall | Λαμπερή πρεμιέρα για τους Βασίλη Καρρά και Νότη Σφακιανάκη!

Συγκλονιστική η πρεμιέρα στο «Teatro των ονείρων» σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα…

Ο Νότης Σφακιανάκης βγαίνοντας στη σκηνή μέσα από την πυξίδα μας έδειξε τον προορισμό της νυχτερινής διασκέδασης για το φετινό χειμώνα…

Με τους δείκτες της πυξίδας να δείχνουν απ’ τον Βορρά μέχρι το Νότο και συγχρόνως τα αρχικά του N (north) / S (south) αποθεώθηκε από το κοινό του που δεν σταμάτησε να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του…
Είσοδος στη 1:00 ακριβώς με το “Προξενιό” σε στίχους και μουσική του Διονύση Παπασχοινά που ξεσηκώνουν, ενώ ακούστηκαν και 3 ακομα νέα τραγούδια (“Γραβάτα”, “Κοινωνία στο μείον” και “Πάθη”) που θα κυκλοφορήσουν σύντομα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com