ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

cosmote icon698 58 47 922

Vodafone icon694 92 72 578

Wind icon693 18 25 225

ή καλέστε στο 215 21 58 500

X
X
Γιώργος Σαμπάνης

Γιώργος Σαμπάνης

Γιώργος Σαμπάνης

ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

ή καλέστε στο 215 21 58 500

Γιώργος Σαμπάνης | Acro

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι Έλληνας συνθέτης, τραγουδιστής, καθώς και πρωταθλητής του στίβου.

Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1983 στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι πρωταθλητής του στίβου και κατέχει 14 χρυσά Πανελλήνια μετάλλια, ενώ ασχολείται παράλληλα με τον στίβο, και την μουσική ως καταξιωμένος καλλιτέχνης. Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι από τα 13 και άρχισε να παίζει κιθάρα από πολύ μικρή ηλικία.

Τον Οκτώβριο του 2007 έγινε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την ιδιότητα του συνθέτη και του τραγουδιστή ενός single με τίτλο «Κάπου αλλού κι όχι εδώ» το οποίο περιέχει την επιτυχία «Σ’ αφήνω στον επόμενο».

Επίσης τον Οκτώβριο του 2007 κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση ως συνθέτης και γράφει τη μεγάλη επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου «Το Φιλί Της Ζωής», από την ομώνυμη ταινία του Νίκου Ζαπατίνα.

Τον Μάρτιο του 2008 ο Σαμπάνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο με γενικό τίτλο “Χαράματα”.

Η μουσική σε όλα τα τραγούδια είναι του ιδίου ενώ στο τραγούδι «Ένα φως ανοιχτό» συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και συμμετέχει ως συνθέτης σε πολλά άλμπουμ ονομάτων της Ελληνικής λαϊκής και εμπορικής σκηνής, όπως Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο, Καίτη Γαρμπή και άλλους τραγουδιστές.

Ολόκληρο το 2008 παίζει live με την ροκ μπάντα του σε διάφορα clubs της Αθήνας. Επιπλέον, έγραψε και άλλες 2 μεγάλες επιτυχίες για το πλατινένιο άλμπουμ της Έλενας Παπαρίζου «Βρίσκω Τον Λόγο Να Ζω». Πρόκειται για τα τραγούδια «Η Καρδιά Σου Πέτρα» και «Πυροτεχνήματα»

Τον Ιανουάριο του 2009 και για 3 μήνες ο Γιώργος εμφανίστηκε με τους ONIRAMA & τους SALATA LATINA στο Άνοδος Πειραιώς με ιδιαίτερη επιτυχία.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με highlights από το ντεμπούτο άλμπουμ “Χαράματα” και 3 καινούργια: Tην μεγάλη επιτυχία “Μέρες Που Δεν Σου Είπα Σ’ Αγαπώ” (ντουέτο με την Ραλλία Χρηστίδου), το “Τι Να Μας Κάνει Η Νύχτα” featuring Stereo Mike του Κώστα Τουρνά και το disco “Μια Ζωή Θα’μαι Εδώ”.

 

Το Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, ενώ την ίδια περίοδο συναντιέται δισκογραφικά αλλά και επί σκηνής με την Πέγκυ Ζήνα.

Ο Γιώργος Σαμπάνης επενδύει μουσικά 9 τραγούδια για τον δίσκο «Το Πάθος Είναι Αφορμή» και γνωρίζεται επαγγελματικά με την στιχουργό Ελεάνα Βραχάλη.

Τα τελευταία χρόνια συνθέτει για μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι: Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Μαζωνάκης, Πασχάλης Τερζής και άλλοι και γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στο νεανικό κοινό της ελληνικής λαϊκής και ποπ μουσικής σκηνής και όχι μόνο, ενώ ξεδιπλώνει το πολύπλευρο ταλέντο του με πολλές συνεργασίες επί της σκηνής και του στούντιο.

Το 2011 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Μυστήριο Τρένο” με τη συμμετοχή καταξιωμένων δημιουργών.

Τον Οκτώβριο του 2012 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Δεν είμαι ήρωας” στο οποίο στίχους και μουσική έγραψε η Ελεάνα Βραχάλη και ο Γιώργος Σαμπάνης.

 

Το 2014 ο Γιώργος Σαμπάνης συνεργάστηκε ξανά με την Ελεάνα Βραχάλη στο πλατινένιο δίσκο “Μόνο εξ επαφής”.

Στις αρχές το 2016 ανακοινώθηκε ότι θα συνεργαστεί και πάλι με την Ελεάνα Βραχάλη για το δίσκο που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2016 αλλά και στο άλμπουμ που ετοιμάζει η στιχουργός με στίχους από το βιβλίο της “Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας”, στο όποιο ο Γιώργος Σαμπάνης υπογράφει τη μουσική ενώ τα τραγούδια ερμηνεύουν Γιώργος Νταλάρας και Μπάμπης Στόκας.

 

Από το 2011 είναι στην Universal Music (σήμερα Cobalt Music).

Δισκογραφία

“Κάπου αλλού κι όχι εδώ”, 2007
“Χαράματα”, 2008
“Τι να μας κάνει η νύχτα;”, 2009
“Μέρες που δεν σου είπα σ αγαπώ”, 2009
“Μυστήριο Τρένο”, 2011
“Δεν είμαι ήρωας”, 2012
“Μόνο εξ΄επαφής”, 2014

Singles

Τι να μας κάνει η νύχτα (2009) feat. Stereo Mike
Σαν τον κλέφτη (2009)
Μεταξύ μας (2011)
Σαν το φύλλο στον αέρα (2011) (Universal Music)
Ώρα μηδέν (2012) (Universal Music)
Μόνο αν θες εμένα (2012) (Universal Music)

Μη μιλάς (2013) (Cobalt Music)
Ό,τι και να είμαι (2013) (Cobalt Music)
Μακριά (για όσο ζω) (2014) (Cobalt Music)
Το καλοκαίρι αυτό (2014) (Cobalt Music)
Στων ματιών σου το γκρίζο (τι τα κορίτσια ζητάνε) (2014) (Cobalt Music)
Ποιον αγαπάς (2014) (Cobalt Music)
Κανείς δεν ξέρει (2014) (Cobalt Music)
Πριν πεις σ’αγαπώ (2015) (Cobalt Music)
Αν ρωτήσει κανείς (2015) (Cobalt Music)
Να ‘ρθεις (2015) (Cobalt Music)

EMAIL FACEBOOK

Σχετικά Άρθρα

15 Ιουν 2017

Sfera Summer Festival 2017| Πρεμιέρα με το Γιώργο Σαμπάνη Live!

Ένα live που δεν πρέπει να χάσεις!

Sfera 102,2 δίνει ραντεβού με τους ακροατές του παραλιακά συνεχίζοντας και αυτό το καλοκαίρι στις πιο επιτυχημένες βραδιές με πρωταγωνιστές τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

25 Μαϊ 2017

Ο Γιώργος Σαμπάνης στα γυρίσματα του νέου του video clip!

Το “Μόνο εσύ” του Γιώργου Σαμπάνη απέκτησε το δικό του video clip και σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε. Το single συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο του δίσκο με τίτλο “Λόγια που καίνε” που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

27 Απρ 2017

Ο Γιώργος Σαμπάνης διασκέδασε στο Box Athens παρέα με τις Μέλισσες!

Ο Γιώργος Σαμπάνης επισκέφτηκε το Box Athens.

Στο Box Athens βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Σαμπάνης. Ο αγαπημένος τραγούδησε επέλεξε το συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί για να διασκεδάσει με τη παρέα του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

20 Μαρ 2017

Πότε ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις του Γιώργου Σαμπάνη στο Acro;

Finale για το Γιώργο Σαμπάνη, τη Μαλού και την Ελισάβετ Σπανού στο Acro.

Για ακόμα μία σεζόν το Acro έγινε το απόλυτο meeting point της διασκέδασης με οικοδεσπότη τον Γιώργο Σαμπάνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

14 Μαρ 2017

Ακόμα ένα εκρηκτικό διήμερο στο ACRO Club!

Το πιο επιτυχημένο party της Αθήνας συνεχίζεται στο ACRO Club!

Το πιο ζωντατό live club της πόλης και ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης εξακολουθεί να είναι κάθε Παρασκευή και Σάββατο μόνο το ACRO Club στην Ιερά Οδό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com