ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

cosmote icon698 58 47 922

Vodafone icon694 92 72 578

Wind icon693 18 25 225

ή καλέστε στο 215 21 58 500

X
X
Βασίλης Καρράς

Βασίλης Καρράς

Βασίλης Καρράς | Teatro Music Hall

Στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, γεννήθηκε ο Βασίλης Κεσογλίδης, ο γνωστός σε όλους μας Βασίλης Kαρράς.

Στα 10 του χρόνια βρίσκεται με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι πια το μοναχοπαίδι της οικογένειας μιας και η οικογένεια του αποκτά τα δύο του αδέλφια, τον Δαμιανο και την Αναστασία. Μεγαλώνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 1960, και δημιουργεί φιλίες με τα “παιδιά της γειτονιάς” που τον ακολουθούν και τον χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα με το ίδιο όνομα, αφού για αυτούς θα παραμείνει πάντα ο Βασίλης Κεσογλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το καλοκαίρι του 1969, στις 6 Ιουλίου, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγα” στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Είναι μόλις 16 χρόνων και όμως το λαϊκό τραγούδι αποκτά ένα “φαινόμενο”.

Στη δεκαετία του 1970, Καρράς εδραιώνει τη φήμη του ως ένας νέος και ανερχόμενος του “λαϊκού” τραγουδιού και άρχισε να αναπτύσσει το δικό του ρεπερτόριο, σε συνεργασία με συνθέτες, αλλά και με τη δημιουργία δικού του έργου.

Το 1980, κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ “Αλησμόνητες ώρες”, το οποίο έθεσε τα γερά θεμέλια της καριέρας του προς τη φήμη και την ευρεία αναγνώριση από το κοινό. Ήταν επίσης η στιγμή που ο Βασίλης αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα του στην λαϊκή μουσική και άρχισε να τραγουδάει επαγγελματικά.

Από τη δεκαετία του 1990, το μοναδικό του στυλ και έφεση του στο ελληνικό κοινό εκτόξευσε τον Καρρά στο εθνικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Συνεργασίες με τον Μιχάλη Ρακιντζή, Ζαφείρη Μελά και την Κωνσταντίνα προώθησαν τη φήμη του στην Ελλάδα. Το 1996, Καρράς επικοινώνησε με τον καταξιωμένο τραγουδοποιό Φοίβο, με την προοπτική της δημιουργίας ενός νέου άλμπουμ. Ο Φοίβος ανταποκρίθηκε θετικά και με ενθουσιασμό συνεργάστηκε δημιουργώντας τραγούδια που ταίριαζαν στο μοναδικό στυλ του Βασίλη. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Τηλεφώνησε μου”, να γίνει μια μεγάλη επιτυχία που έσπασε τα ταμεία. Έγινε 2 φορές πλατινένιος, κερδίζοντας την θέση του καλύτερου δίσκου όλων των εποχών του Βασίλη Καρρά.

Αυτό το άλμπουμ ξεκίνησε επίσης μια νέα εποχή για τον Βασίλη, την εισαγωγή ενός σύγχρονου, δυτικού στυλ με μια δόση αισιοδοξίας, η οποία συμπλήρωσε τα με βάση το μπουζούκι λαϊκά κυρίως τραγούδια του. Ήταν ένα στυλ που έκανε τον Βασίλη Καρρά να αγγίξει την κορυφή και το υιοθέτησε και για τα υπόλοιπα χρόνια της δισκογραφικής του καριέρας.

Ο Βασίλης Καρράς συνεργάστηκε με τον Φοίβο το 1999 για τη δημιουργία του επίσης κορυφαίου του άλμπουμ “Επιστρέφω”, το οποίο συμπεριελάμβανε πολλά επιτυχημένα singles.

Μέσα σε λίγα χρόνια ο μικρός εραστής του τραγουδιού γίνεται ο αγαπημένος τραγουδιστής της Ελλάδας. Η πορεία του είναι ακόμα σταθερή και ανοδική. Είναι ο Βασσίλης Καρράς της Θεσσαλονίκης και “δεν πάει πουθενά, εδώ θα μείνει” και θα γράψει την ιστορία του στο τραγούδι. Ο καλλιτέχνης προσφέρει στην πόλη του “νύχτες ξελογιάστρες”. “Έρχομαι” τραγούδησε και το εννούσε. Συγκαταλέγεται μέσα στα πρώτα ονόματα της νυχτερινής διασκέδασης.

Ο Bασίλης Καρράς δεν έχει πλέον “άλλοθι” και ασχολείται πλέον επαγγελματικά με το τραγούδι. Ο Τραγουδιστής της Θεσσαλονίκης με την ιδιαίτερη βραχνάδα στην φωνή, δεν έχει πόλη, έχει χώρα.

Είναι τα “βραδιά αξημέρωτα” για τους θαμώνες των μαγαζιών που εμφανίζεται. Σε όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ασία, Ευρώπη) οι “νύχτες είναι όμορφες” για το πλήθος που συγκεντρώνεται στο άκουσμα των συναυλιών του. Η δισκογραφική του δουλειά δεν έχει σταματήσει. Έχει κάνει περισσότερους από 40 δίσκους- cd και τα τραγούδια του γίνονται μεγάλες επιτυχίες, χωρίς να χρωματίζονται από ηλικίες και στυλ. Ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς δεν σκοπεύει να βάλει τέλεια, συνεχίζει μέχρι και σήμερα «όπως παλιά».

Τα τελευταία 6 χρόνια ανηκει στη Minos και τυχαίνει κοινής αποδοχής απ’ όλο τον κόσμο με τεράστιες επιτυχίες και τεράστιες, πωλήσεις δίσκων.

Ο δίσκος με τίτλο “Μ’ έχεις κάνει αλήτη” έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας τα εκατό χιλιάδες αντίτυπα. Ένας δίσκος με επιτυχίες λαϊκές, ερωτικές, επιτυχίες που τραγουδήθηκαν απ’ όλους, επιτυχίες έμπνευσης του Μιχάλη Ρακιντζή με την γνήσια λαϊκή φωνή του Βασίλη Καρρά

Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ακόμη ένας δίσκος του Βασίλη Καρρά με τίτλο ‘Ολα Ένα Ψέμα’. Το album περιλαμβάνει 13 τραγούδια, ενώ σε αυτό συνεργάζονται ανερχόμενοι δημιουργοί της Θεσσαλονίκης όπως οι ΑΤΜΑ, ο Βασίλης Μαντουράνης (Δυτικές Συνοικίες) και ο Κωνσταντίνος Κυριθακίδης (Αντιθέσεις). Πρώτο single είναι το ‘Δε Σ’ Ενδιαφέρει’, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ‘Τα Χιλιόμετρα’, το ‘Αύγουστος’ και το ομότιτλο κομμάτι.

Σαράντα πέντε μουσικές εκδόσεις, πλήθος συνεργασιών με σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς, πλούσια καλλιτεχνική διαδρομή με πολλούς και σημαντικούς σταθμούς από έναν σημαντικό καλλιτέχνη-συνθέτη, στιχουργό κι ερμηνευτή, το Βασίλη Καρρά…

Διαδρομή που δικαιολογείται με τη πολύχρονη διάρκεια και την πολυπραγμοσύνη της έναν απολογισμό σ’ αυτή την καμπή του χρόνου, όμως ο ίδιος με την συνεχή καλλιτεχνική του δραστηριότητα δηλώνει παρών στο σύγχρονο μουσικό τοπίο συνεχίζοντας με συνέπεια να παρουσιάζει σημαντικές δημιουργίες.

Επιπλέον, ο Βασίλης Καρράς δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους νέους καλλιτέχνες και γι’ αυτό έχει συνεργαστεί με πλήθος νέων ανθρώπων.

Άλλα ονόματα με τα οποία έχει συνεργαστεί:

Αντώνης Βαρδής, Λευτέρης Πανταζής, Πασχάλης Τερζής, Πέγκυ Ζήνα, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κατερίνα Κούκα, Δέσποινα Βανδή, Ανέστης Μαντάς, Στράτος Διονυσίου, Νότης Σφακιανάκης, Αλεξία, Άντζελα Δημητρίου, Χρήστος Δάντης, Έλλη Κοκκίνου, Πυξ-Λαξ, Μάνος Ξυδούς, Πόλυ Πάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Καίτη Γαρμπή, Σταμάτης Γονίδης, Λίτσα Γιαγκούση, Χριστίνα Κωλέτσα, Ειρήνη Μερκούρη, Νίνο, Χρύσπα, Διονύσης Μακρής

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί κυκλοφορεί το ολοκληρωμένο άλμπουμ «Κύριος μα… και αλήτης», με 12 τραγούδια έκπληξη και ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις!

Τα δυο πρώτα singles «Τι να μας πεις» και το «Αγαπώ τα λάθος άτομα» ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν αστραπιαία. Επιπλέον στο video clip του τραγουδιού «Αγαπώ τα λάθος άτομα» συμμετείχαν 30 καλλιτέχνες που έδειξαν και εκείνοι την αγάπη και εκτίμηση τους στον Βασίλη Καρρά.

Η τελευταία του συνεργασία είναι με τους Master Tempo σε ένα hit single, με τίτλο “Εδώ για σένα”, που έγινε αμέσως αγαπητό, από τη στιγμή της κυκλοφορίας του.

Για τη χειμερινή σεζόν του 2012, από τις 7 Δεκέμβρη, ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής θα εμφανίζεται στο Teatro Music hall, μαζί με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη.

Δισκογραφία:

(1979): “Παράγγες και παλάτια”

(1980): “Αλησμόνητες ώρες”

(1982): “Τι λες καλέ”

(1984): “Γιατί να χωριστούμε”

(1985): “Μη χαθείς”

(1986): “Αποκλειστικά για σένα”

(1987): “Από τη Θεσσαλονίκη με αγάπη”

(1988): “Μια βραδιά στη Θεσσαλονίκη”

(1989): “Αυτή η νύχτα”

(1990): “Είσαι παντού”

(1991): “Λεγε ότι θες”

(1992): “Αστέρια του Βορρά”, “Τραγούδια από το συρτάκι”, Δεν πάω πουθενά”

(1993): “Νύχτα ξελογιάστρα”, “Πως τολμάς”

(1994): “Στη Σαλονίκη μια φορά”, “Χρεώσε το σε μένα”

(1995): “Μια βραδιά στα Ν. Δειλινά”, “Φταις εσύ”

(1996): ”Τηλεφώνησε μου”

(1997): “Με έχεις κάνει αλήτη”

(1998): “Φαινόμενο”

(1999): “Επιστρέφω”, “Αυτοπεποίθηση”, “ 20 Χρονια Βασίλης Καρράς”

(2000): “Οι μεγαλύτερες επιτυχίες”

(2001): “Γύρισε”

(2002): “Λόγια της νύχτας”, “Τα δικά μου τραγούδια”

(2003): “Πάρε τον δρόμο και έλα”

(2004): “Τα καλύτερα 93-2003”

(2005): “Όλα ένα ψέμμα”

(2007): “Όνειρα”

(2008): “Όλα μου τα χρόνια live”

(2009): “Όπως παλιά”

(2010): “Αχ, μοναξιά μου”

(2013): “Αγαπώ τα λάθος άτομα”

EMAIL FACEBOOK

Σχετικά Άρθρα

27 Σεπ 2017

Πως τιτλοφορείται το νέο τραγούδι του Βασίλη Καρρά;

Έρχεται σύντομα…

Αφού έκανε “Τα καλύτερα ταξίδια”, ο Βασίλης Καρράς επιστρέφει για να μας παρουσίασει τη νέα του επιτυχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

04 Αυγ 2017

Βασίλης Καρράς – Καίτη Γαρμπή | Μαζί στη Θεσσαλονίκη;!

Θα συνεργαστούν οι δύο καλλιτέχνες;

Τις τελευταίες μέρες συζητιέται έντονα η πιθανή συνεργασία του Βασίλη Καρρά με την Καίτη Γαρμπή στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

19 Ιουν 2017

Αναβολή για τη συναυλία του Βασίλη Καρρά στο Θέατρο Πέτρας| Αυτή είναι η νέα ημερομηνία!

Αναβολή της Συναυλίας του Βασίλη Καρρά

Διεκόπη λόγω καταιγίδας, λίγο μετά την έναρξή της, η επετειακή συναυλία για τα 40 χρόνια του Βασίλη Καρρά, στο Θέατρο Πέτρας το Σάββατο 17 Ιουνίου, για λόγους ασφαλείας του κοινού και των καλλιτεχνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 Μαϊ 2017

Ο Βασίλης Καρράς μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες!

Ο σπουδαίος Βασίλης Καρράς πραγματοποιήσε μία συναυλία στη Βουλγαρία, στην οποία παρευρέθηκαν 17 χιλιάδες άτομα ενώ έξω από το Arena Armeec, όπου έγινε η συναυλία, ήταν 6 χιλιάδες άτομα που δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο και τη παρακολούθησαν από μία οθόνη έξω από το στάδιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

04 Μαϊ 2017

Ο Βασίλης Καρράς για δύο επετειακές συναυλίες σε Αθήνα (17/6) και Θεσσαλονίκη (28/6) για τα 40 του χρόνια στη δισκογραφία!

Ο Βασίλης Καρράς γιορτάζει τα 40 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του με δύο συναυλίες.

Με δύο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιορτάζουμε όλοι μαζί παρέα τα 40 χρόνια παρουσίας του ΒασίληΚαρρά στην ελληνική μουσική σκηνή. Ένα ταξίδι 40 ετών γεμάτο επιτυχίες και αξεπέραστες ερμηνείες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com