ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

cosmote icon698 58 47 922

Vodafone icon694 92 72 578

Wind icon693 18 25 225

ή καλέστε στο 215 21 58 500

X
X
Ελένη Βιτάλη

Ελένη Βιτάλη

Ελένη Βιτάλη

ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!

ή καλέστε στο 215 21 58 500

Ελένη Βιτάλη | Διογένης

Η Ελένη (Λαβίδα) Βιτάλη είναι Ελληνίδα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός!

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1954 μέσα σε μουσική οικογένεια και μεγάλωσε ταξιδεύοντας από παιδί σε όλη την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πατέρας της Τάκης Λαβίδας έπαιζε σαντούρι και η μητέρα της Λούση Καραγεωργίου ήταν τραγουδίστρια σε πανηγύρια. Έτσι, από μικρή μπαίνει και η ίδια στο χώρο των πανηγυριών, παρέα με τσιγγάνους μουσικούς και δημοτικούς οργανοπαίκτες. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 το μπουζούκι είχε αρχίσει να διαδέχεται το σαντούρι.

Συνέπεια αυτών είναι η πολυσχιδής μουσική προσωπικότητα που είχε όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης (με το τραγούδι Χωρίς δεκάρα) και να μπει στο χώρο της δισκογραφίας.

Κάνει την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση το 1973, στο πλευρό της Σωτηρίας Μπέλλου («Δεν περισσεύει υπομονή» Α. Κουνάδη-Β. Γκούφα), και με το «Αϊ γαρούφαλό μου» ως καθοριστικό στοιχείο στην ταυτότητά της (και την παράλληλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ με τον «Μανωλιό») γίνεται αμέσως γνωστή.

Με το ξεκίνημά της, η Βιτάλη φανερώνει το βασικό χαρακτηριστικό, που θα καθορίσει, εξ αρχής, την πορεία της: την συνύπαρξη εντός της, δύο κόσμων, συμπληρωματικών αλλά και συχνά αντιφατικών. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δραστηριοποιείται στο λαϊκό τραγούδι συνεργαζόμενη με τους καλύτερους του είδους (Χρήστος Νικολόπουλος, Τ. Σούκας κ.ά.).

Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δουλειές έντεχνων συνθετών (Σταμάτης Σπανουδάκης, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Πορτοκάλογλου κ.ά.) και ηχογραφεί επανεκτελέσεις ρεμπέτικων, παλιών λαϊκών και δημοτικών…!

Το 1989 ηχογραφεί το «Απέναντι Μπαλκόνι» και το 1993 το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» σε δικούς της στίχους και μουσική μπαίνοντας σε μια περίοδο ωριμότητας, που εν έτει 2000 με το άλμπουμ «Προσκήνιο» ανακεφαλαιώνεται.

Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ από τα πρώτα χρόνια της πορείας της κάνει συναυλίες στο εξωτερικό τραγουδώντας για τον απόδημο ελληνισμό. Το 1975 παντρεύτηκε το μουσικό Βαγγέλη Ξύδη και το 1976 γέννησε τον γιο τους Νίκο Ξύδη, γνωστό τραγουδοποιό και παραγωγό της ελληνικής μουσικής και δισκογραφίας. Έπειτα από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας και σημαντικών καταθέσεων στο ελληνικό τραγούδι , η Ελένη Βιτάλη θα αποσυρθεί σιγά σιγά και θα αποφασίσει να σταματήσει το τραγούδι. Σποραδικά μόνο θα κάνει κάποιες συμμετοχές σε δίσκους συναδέλφων.  Ο γιός της Νίκος Ξύδης  θα σταθεί η αφορμή για την επιστροφή της στο τραγούδι!

Κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στην μουσική σκηνή ‘’Αερικό’’ στου Ψυρρή και το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ ‘’Προσκήνιο’’ ήταν μόνο ή αρχή για την επιστροφή της στο τραγούδι….

Δισκογραφία:

(1973) Δεν Περισσεύει Υπομονή

(1973) Ο Γιακουμής Ένα Μουλάρι Στην Οδό Σταδίου

(1974) 18 Λιανοτράγουδα Της Πικρής Πατρίδας

(1974) Ρόδα Είναι Και Γυρίζει

(1974) Του Έρωτα Τ’ Αντάρτη

(1974)Βάστα Καρδιά

(1974) 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού

(1974)Εκείνη Τη Νύχτα

(1975)Παραλογές

(1975) Η Κυρά Των Αμπελιών

(1975) Ελένη Βιτάλη

(1976)Τσαντιράκι

(1977)Θεοδωράκης Με Αγάπη

(1978)Η Ρεζέρβα

(1979)Άιντε Και Φύγαμε

(1980) Δημοτικά

(1981)Πού Θα Τη Βρούμε Σήμερα

(1981)Τα Δημοτικά Της Ελένης Βιτάλη

(1982)Τα Ωραιότερα Τραγούδια Της

(1982)Κύριε Των Δυνάμεων

(1982)Παίξε Χρήστο Επειγόντως

(1982)Ο Ήλιος Ο Ηλιάτορας

(1983) Βάρα Μου Το Ντέφι

(1983) Ο Τραγουδιστής

(1984) Ξαφνικός Έρωτας

(1984)Χορέψτε Γιατί Χανόμαστε

(1984) Πάντα Τέτοια

(1984) Και Μαζί Και Μόνος

(1985)Εδώ Θεσσαλονίκη

(1985)7 Παρακλήσεις

(1985) Λαϊκές Εικόνες

(1985) Μια Γυναίκα Μπορεί

(1986) Ένας Είναι Ο Σούκας

(1986) Ώρα Ελλάδος

(1986)Τραγούδια Για Τους Φίλους Μου

(1987)Χρήστος Νικολόπουλος: Ζωντανή Ηχογράφηση

(1987)Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι

(1988) Και Μπήκαμε Στα Χρόνια

(1988) Τα Λακά Της Ελένης

(1989) Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες Της

(1989) Κάπου Ανατολικοδυτικά

(1989) Ε Και Τι Έγινε

(1989)Φως Αυγούστου

(1989)Το Απέναντι Μπαλκόνι

(1990) Άνεμος Είναι

(1990) Όλα Τα Μωρά Στην Πίστα

(1990)Ίσως Φταίνε Τα Φεγγάρια

(1990)Ευριπίδη Μήδεια

(1991) Στα Ξενυχτάδικα Της Αγκαλιάς Σου

(1991) Δρόμοι Που Αγάπησα

(1991)Γεια Σας Που Πέφτουν Τα Σύνορα;

(1991) Η Πόλη Που Ονειρεύτηκα

(1992)Το Τραγούδι Γυμνό

(1992)Γι’ Άλλες Πολιτείες/16 Επιτυχίες

(1993)Οι Δικοί Μας Τσιγγάνοι

(1993)Μέρες Μουσικής/Σύγχρονο Λαϊκό Τραγούδι

(1994)Ποιος Φοβάται Τη Βιρτζίνια Γουλφ;

(1994) Όμορφό Μου Καλοκαίρι

(1995)Βαλκανιζατέρ

(1996) Άσωτος Υιός

(1997)Εμπειριών Συλλέκτης

(1998)Το Μαύρο Πρόβατο

(1998)Θα Ταξιδέψω Την Ψυχή

(1999)Καταθέτω

(2000)Τα Σερέτικα

(2000) Προσκήνιο

(2000) Άι Γαρούφαλό Μου-36 Μεγάλες Επιτυχίες

(2001) Διαμαρτύρομαι

(2001)Της Αγάπης Χρώματα

(2001)Τα Καλύτερα Τραγούδια Της

(2001) Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες Της

(2002) Ένας Χειμώνας Για Δυο

(2002) Στην Ηχώ Του Έρωτα

(2002)Οπωσδήποτε Παράθυρο

(2002) Φωτιά Στις Νύχτες

(2003)Μονά Στολίδια

(2003)36 Μεγάλες Επιτυχίες

(2003)Δική Μου Η Χαρά

(2003)Smyrne

(2004) Δυο Δρόμοι Δυο Φεγγάρια

(2004) Δημοτικοί Αντίλαλοι Νο1

(2004)Δημοτικοί Αντίλαλοι Νο3

(2004)Στο Φως Της Ακρόπολης

(2004)Ό,τι Αγάπησα

(2005) Ακολούθα Τα Πουλιά

(2006) Λαϊκά Για Πάντα

(2006) Έρημα Χωριά

(2006)Διαδρομή

(2006)14 Μεγάλα Τραγούδια

(2006)Ποιο Δρόμο Να Πάρω

(2006) Δωδεκάορτο

(2007) Ανθολόγιο

(2007) Όταν Λείπει

(2007) Είτε Έχεις Είτε Δεν Έχεις

(2007)Βάστα Καρδιά-Επανέκδοση

(2008)Επτά…Και Να Προσέχεις

(2008) Τα Δημοτικά Της Ελένης Βιτάλη/15 Τραγούδια

(2008)Τα Λαϊκά Της Ελένης Βιτάλη

(2008)Τραγούδια Που Αγάπησα

(2009) Ζωντανό Κύτταρο Live

EMAIL FACEBOOK

Σχετικά Άρθρα

23 Ιουν 2017

Μαρινέλλα – Ελένη Βιτάλη – Γλυκερία… και 7.000 φωνές στο κατάμεστο Κατράκειο!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους συναυλίες!

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, με περισσότερους από 7.000 θεατές, στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία καλωσόρισαν το καλοκαίρι στην πιο μαγική συναυλία! Οι τρεις σπουδαίες καλλιτέχνιδες, τραγούδησαν και ένωσαν τις φωνές τους με το κοινό που τις καταχειροκρότησε και απέδειξαν πως η “Γυναικεία Υπόθεση” είναι… υπόθεση όλων!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

05 Μαϊ 2017

Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ενώνουν τις δυναμείς τους αυτό το καλοκαίρι | 21/6 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας!

Τρείς ‘μεγάλες κύριες’ του Ελληνικού τραγουδιού ,τρείς από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής,

Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, ενώνουν το μοναδικό ταλέντο τους φέρνοντας αυτό το καλοκαίρι κοντά στο κοινό, τις διαχρονικές ερμηνείες ανεπανάληπτων επιτυχιών τους.

Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, κάθε μια χωριστά αλλά και οι τρεις μαζί, κάνουν το τραγούδι “Γυναικεία Υπόθεση”, έχοντας σκοπό να μαγέψουν το κοινό τους που θα έχει την ευκαιρία , να τις απολαύσει σε τραγούδια τους που άντεξαν στο χρόνο , που τραγουδιόνται από όλες τις γενιές και αποτελούν τις χρυσές σελίδες του ελληνικού τραγουδιού .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

21 Νοε 2016

Γιάννης Πάριος – Ελένη Βιτάλη | Δύο μεγάλοι καλλιτέχνες για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή της Ιεράς Οδού!

Η Ιερά Οδός φέτος υποδέχεται τον Γιάννη Πάριο και την Ελένη Βιτάλη.

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες μοιράζονται αυτή τη σεζόν τη σκηνή της Ιεράς Οδού. Ο Γιάννης Πάριοςεπιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο νυχτερινό κέντρο μετά την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, παρέα με τη μοναδική Ελένη Βιτάλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

15 Νοε 2016

Όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου του Γιάννη Πάριου και της Ελένης Βιτάλη στην Ιερά Οδό!

Γιάννης Πάριος – Ελένη Βιτάλη. Στην Ιερά Οδό για πρώτη φορά μαζί.

Δυο σπουδαίες φωνές, δυο μεγάλοι καλλιτέχνες σε μια μουσική συνάντηση γεμάτη τρυφερότητα, αγάπη, σεβασμό.0

Με αυτά τα λόγια, ο ένας δίπλα στον άλλο, οικείοι και ζεστοί μεταξύ τους, ο Γιάννης Πάριος και η Ελένη Βιτάλη, μίλησαν ένας για τον άλλο αλλά και για την πολυαναμενόμενη συνεργασία τους, στηΣυνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου το απόγευμα στην Ιερά Οδό, με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων τους το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com